Øg kendskabet til dit brand med radioreklamer

Sådan bliver du god foran kameraet

Mange synes, det er svært at snakke foran et kamera og er bange for at virke utroværdige eller usikre. Her giver vi dig en række råd, så du er klædt godt på til næste gang, du skal interviewes eller udtale dig foran et kamera.

Inden optagelse

Hvordan skal optagelserne bruges?

Det første du skal overveje, er hvordan din udtalelse skal bruges. Det letteste er som regel et interview, hvor du bare skal snakke med en person, som sidder ved siden af kameraet.

Er det vigtigt, at det du siger er ordret? Så kan det være en god idé med en teleprompter. Det kan dog hurtigt komme til at virke oplæst og stift, hvis ikke man sørger for at være levende og holde seerens opmærksomhed.

Skal man slet ikke se dig imens du taler, kan du med fordel lave et speak.

Forbered dig, men ikke for meget

Det er en god idé, at du forbereder dig, men lad være med at skrive hvad du har tænkt dig at sige ord for ord. Det kan være svært at huske, specielt når du sidder foran kameraet og der er 1000 andre ting, du også skal forholde dig til. Skriv i stedet nogle stikord som du kan forklare ud fra.

Tøj

Tag noget behageligt tøj på, der ser godt ud og som afspejler det emne, du skal tale om og dig som person.
Vær desuden opmærksom på at noget tøj nemmere viser svedpletter end andet.

Under optagelse

Giv udtryk for hvordan du har det bedst

Generelt er det en god idé, at du kan være dig selv. Du er rigeligt optaget med at fortælle de rigtige ting og få det hele med, så lad være med at gå op i om du må bruge hænderne til at fortælle eller ej.

Er der flere personer i lokalet, end du er tryk ved, så bed om at det kun er dig og 1-2 andre.

Har du det bedst med at stå op eller sidde ned? Giv udtryk for hvordan du har det bedst.
Det virker som regel bedst at sidde ned, det giver ro og signalerer, at du har taget dig tiden til at sidde og fortælle seeren om emnet. Vælg i øvrigt en stol uden hjul og som ikke kan vippe.

Har du brug for en kort pause, hvor du lige kan få en tår vand og noget frisk luft, så sig til.

Tag den med ro

De bedste råd vi kan give dig må være at tale langsomt, husk at trække vejret og tag de tænkepauser du har brug for. Det gør en kæmpe forskel.
Du behøver ikke gøre det på ét forsøg, det er de færreste, der kan det. Du vil opleve, at du efter et par takes har talt dig varm og din udstråling er markant bedre.

Øhh… Det behøver altså ikke være perfekt

Det er okay at lave en lille fejl her og der og sige ”øhh” en gang imellem. Det gør det mere ægte og det er kun dig, der tænker over det - Du er din egen største kritiker.

I er flere om opgaven

Udnyt at I er flere personer i situationen. Er du i tvivl, om du bruger det rigtige ord, om dit hår sidder godt eller om du skal sige A eller B, så spørg journalisten/kameramanden/marketingsmedarbejderen til råds – I er trods alt flere om at skabe et godt resultat.

Til sidst

Smil og være indbydende.

Sørg for at nyde det mens du har opmærksomheden.

Se evt. mere om videoproduktion her.