Marketing strategi og overblik

Nye regler for droner 2024

Den 1. januar trådte der nye droneregler i kraft. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed, og hvad skal du være særlig opmærksom på, når du indleder et samarbejde med en droneoperatør?

Nye droneregler

Hvorfor skal du vælge en certificeret droneoperatør?

De nye regler gælder for de såkaldte Legacy-droner, hvilket betyder at de ikke længere har de samme beføjelser og muligheder som de havde tidligere.

For at sikre at du kan få de ønskede resultater og bedst mulige optagelser, er det vigtigt at du vælger en droneoperatør der overholder alle de lovmæssige krav.

Sikkerheden skal være i højsædet, så du undgår ubehagelige overraskelser midt i et projekt.

I værste fald kan det betyde at opgaven bliver afbrudt af myndighederne – hvilket du kan undgå ved at kontrollere om den operatør du indleder et samarbejde med, opfylder de nødvendige krav.

Flere muligheder med de rette tilladelser

Når du vælger en droneoperatør med gyldig certificering, får du langt flere muligheder for at få netop de optagelser du ønsker. Især i omgivelser med tæt bebyggelse, er der mange faktorer man bør være opmærksom på.

Overholder man ikke de gældende bestemmelser, er der stor begrænsning på hvilke optagelser man kan foretage.

Undgå at gå på kompromis med dine ønsker og idéer ved at anvende en droneoperatør der har tilladelserne i orden.

 

Leadgenerering b2b

Hvad er en legacy drone, og hvad skal du være opmærksom på?

Legacy droner er droner, der er bragt på markedet før 1. januar 2024 og som ikke har et C-mærke.

Men hvad er et C-mærke? Alle droner, der sælges nu på 250 gram eller derover skal være C-mærket, hvilket er en garanti for overholdelse af europæiske sikkerhedsregler og standarder.

C-mærket skal være synligt på dronen og er markeret med et tal fra 1-6.

De forskellige C-mærker inddeler droner i kategorier og hver kategori har et unikt regelsæt, som definerer, hvad droneoperatøren må og ikke må.
Da legacy droner ikke har noget C-mærke, skal disse nu følge strengere restriktioner, der er med til at minimere risikoen for ulykker, men som også væsentligt reducerer antallet af steder man må flyve.

Overblik over restriktioner for legacy droner, og hvorfor de begrænser dig.

Herunder får du et hurtigt overblik over de mest væsentlige krav indenfor de nye restriktioner.

Disse gælder for legacy droner, der vejer 250 gram eller derover:

Afstand til bebyggelse: Legacy droner skal overholde en horisontal afstand på mindst 150 meter fra bebyggelse. Det vil sige bl.a. byer, sommerhusområder og erhvervsområder.

Afstand til mennesker: Legacy droner på 250 gram eller derover er nu placeret i det vi kalder ”kategori A3” og man må derfor ikke flyve, hvor der er mennesker til stede.

Flyvning i byer: Legacy droner må som udgangspunkt ikke flyve i bymæssige områder, medmindre operatøren har gennemført et særligt kursus og har søgt om tilladelse fra Trafikstyrelsen.

Du kan se alle reglerne her: https://droneregler.dk/

Leadgenerering b2b
online rapport over markedsføring
online rapport over markedsføring
online rapport over markedsføring

 

Derfor skal du bruge KOMO som din droneoperatør

Hos KOMO er vi certificerede og har styr på lovgivningen. Vi er registret droneoperatør og har forsikring samt kompetencecertifikaterne i orden, så du ikke skal bekymre dig når du indleder et samarbejde med os.

KOMO har investeret i en splinterny drone, der er C2-mærket. Udover at dronen har nogle rigtigt fede funktioner og at kamerakvaliteten har fået et nøk opad, er vi slet ikke låst af legacy dronens begrænsninger. Vi opererer inden for A2-kategorien, hvilket bl.a. giver følgende fordele når vi skal lave dine optagelser:

Flyvning i bymæssige områder: Vi kan flyve i byer, bymæssig bebyggelse og må overflyve bygninger. Dog skal vi stadig have lov af ejeren, hvis grunden er afgrænset. Alternativt skal der holdes minimum 2,5 meters afstand.

Afstand til mennesker: Vi skal holde 30 meters afstand til mennesker, som ikke er en del af droneoperationen, men må faktisk komme helt ind til 5 meters afstand, hvis vi benytter dronens lavhastighedsfunktion. På den måde får du langt større mulighed for at få autentiske optagelser, uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Generelt: Vi kan flyve op til 120 meter over terræn, så længe vi kan have dronen i synsvidde under hele operationen. Ved flyvning i nærheden af lufthavne, militære flyvepladser mm., sørger vi hos KOMO altid for at undersøge forholdene på forhånd, og sikrer at droneloven overholdes. Dermed slipper du for unødvendig ventetid, da vi altid vil være på forkant med disse faktorer.

 

Er du stadig i tvivl?

Stil dig ikke tilfreds med begrænsede muligheder når du skal have lavet droneoptagelser. Vær opmærksom på de gældende bestemmelser, og undgå at vælge en droneløsning der ikke giver dig de resultater din virksomhed fortjener.

Har du spørgsmål om de nye regler, eller ønsker du at blive klædt bedre på til når du skal hyre en droneoperatør – så er du altid velkommen til at kontakte os, og høre nærmere.

Når du vælger KOMO som din droneoperatør, får du ikke kun adgang til professionelle droneoptagelser, men også fred i sindet, velvidende at sikkerhed og kvalitet er i fokus.

Du kan også læse mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med dronefilm her: Dronefilm

Online Marketing Overblik